Spritdispensere: 15 spørgsmål til overvejelse inden du beslutter dig!

Hvilken spritdispenser er skal jeg købe? Hvilken spritdispenser dækker mit behov? Vi har på denne side samlet 15 vigtige spørgsmål og svar.

 

Hvilke krav skal jeg stille mig selv inden valg mellem spritdispensere?

 

Hvilke typer spritdispensere er bedst for din virksomhed?

Som følge af de mange ændringer og restriktioner under Corona epidemien er det vigtigt, at sørge for, at medarbejdere og kunder føler sig sikre ved at give dem mulighed for at desinficere deres hænder på vej ind og ud af forretninger, institutioner og virksomheder. Men det skal samtidigt være en løsning, der er økonomisk og effektiv i dagligdagen. Vi har herunder opstillet en række punkter, du bør overveje, før du bestemmer dig for, hvilken typer håndspritdispensere, du skal anskaffe til din virksomhed.

 

1. Skal jeg vælge automatiske spritdispensere eller betjent med håndpumpe/pedal?

En håndspritdispenser med berøring betyder, at man selv skal trykke på dispenseren eller træde på en pedal, for at håndspritten kommer ud. Det kan virke forkert for mange, at det er nødvendigt at røre dispenseren. Hvis håndsprit dispenser derimod har en indbygget sensor, kan den mærke bevægelse, og den vil derfor selv pumpe væsken ud, når hånden stilles under åbningen.

 

2. Skal det være væghængte dispensere eller en dispensere på gulvstander?

Håndspritdispensere kan enten være ophængt på væg eller stå på en fod på gulvet (gulvdispenser). Dispensernes kapacitet varierer ofte meget afhængigt af, om det er en ophængt på væg eller stående på fod. En gulvdispenser er ofte nemmere at få øje på, og kan nemmere flyttes rundt.

 

Se præsentation af Zenzation spritstander | spritdispenser stander

 

3. Skal det være en spritdispensere med gel, sprit eller skum?

Nogle håndspritdispensere er egnet til gel/sprit og andre er egnet til skum. Det er en smagssag og et prisspørgsmål, om man foretrækker den ene eller anden type desinficerende væske. Men sørg altid for at anvende godkendt sprit/gel eller skum fra seriøse udbydere.

 

4. Hvor vigtigt er spritdispensernes design?

Afhængigt af hvor dispenseren skal placeres kan design have en afgørende betydning. Design handler både om funktionalitet og æstetik. Større virksomheder, institutioner og forretninger ønsker ofte, at designet skal passe til virksomhedens interiør, og at den passer til virksomhedens brand og image.

 

Køb berøringsfri håndspritdispensere på gulvstander i smukt design

CTcoin har udviklet berøringsfri spritdispensere i tidløst design. Med 5 liters kapacitet sparer du tid på både indkøb og opfyldning af håndsprit.

Køb  Zenzation berøringsfri spritdispenser

 

5. Skal spritdispenserne køre på batteri eller tilsluttes lysnettet?

Håndspritdispensere drives enten på batteri eller tilsluttes lysnet. Med tilslutning til lysnet, vil der forekomme ledninger omkring spritdispenserne, med batteri skal disse ombyttes efter behov. Oftest vil spritdispensere med høj kapacitet ikke have batterikapacitet nok til en fornuftig drift, men der er dog enkelte undtagelser.

 

6. Skal det være en indendørs eller en udendørs spritdispensere?

Afhængigt af hvor håndspritdispenseren placeres, fx foran indgangen af virksomheden/forretningen, kan man vælge en model, der er lavet af vejrbestandige og rengøringsvenlige materialer.

 

7. Skal der være mulighed for justering af væskemængde?

Den typiske mængde sprit der kommer ud af håndspritdispensere er enten 1 ml eller 2 ml. Nogle håndspritdispensere giver mulighed for at justere doseringen til den ønskede mængde. Sundhedsstyrelsen anbefaler ca. 2 ml.

 

 

Udlejning af spritdispenser for kun 15 kr. om dagen

 

 

8. Hvor stor skal spritkapaciteten være?

Kapaciteten af den mængde håndsprit, der kan være i spritdispensernes beholder, varierer. Der findes spritdispensere, som kan indeholde op til 5 liter håndsprit. Langt de fleste håndspritdispensere har lav kapacitet, og skal dermed ofte påfyldes sprit eller gel. Kapaciteten er afgørende for den tid man skal bruge til påfyldning af sprit, og skal altid sættes i relation til hvor mange doseringer, der udleveres per dag/uge/måned. Fra 1. november 2020 er det blevet lovligt at anvende 5 liters dunke med håndsprit.

 

9. Hvor nemt skal det være at påfylde spritdispenserne?

Mange spritdispensere har en pose med sprit eller gel, der let lader sig udskifte. Problemet med poser er den mindre kapacitet og hyppigere udskiftning, hvilket kræver kontinuerlig opmærksomhed og arbejdskraft. Høj spritkapacitet sparer på sprit og lønomkostninger i forbindelse med udskiftning/påfyldning.

 

10. Skal der være bakke til opsamling af spildt håndsprit?

Der findes forskellige opsamlingsmuligheder til dryp eller spildt sprit. Nogle dispensere har en bakke eller rist, som opsamler spildt håndsprit eller i tilfælde af dryp. Et godt design er rengøringsvenligt og sparer tid.

 

Spar 40.000 kr. om året med Zenzation dispensere

Spar op til 40.000 kr. om året med en Zenzation spritdispenser stander

CTcoin har regnet på, hvad det koster i driftsomkostninger for traditionelle spritdispensere med 1 liters kapacitet sammenlignet med en Zenzation med 5 liters kapacitet – det overraskende resultat er, at en travl forretning kan spare helt op til 40.000 kr. om året ved at købe en Zazation løsning.

Spar op til 40.000 kr. med Zenzation spritdispenser stander

 

11. Skal spritdispenseren være med eller uden lys?

Ved nogle håndspritdispensere aktiveres et lys, når hånden placeres ved åbningen, således at man bedre kan se doseringen.

 

12. Hvor meget må spritdispenseren fylde?

Afhængigt af hvor håndspritdispenseren skal stå, kan man vælge forskellige modeller med forskellige dimensioner i højde, bredde og dybde.

 

13. Skal spritdispenseren være nem at flytte?

Design og materialer har en betydning for håndspritdispenseren vægt. Hvis hånddispenseren skal være flytbar for ansatte/medarbejdere kan man overveje en model, der vejer mindre eller som forsvarligt kan flyttes, samt undersøge vægten af hånddispenseren med og uden væske.

 

14. Logistik, pakkeløsning og sikkerhed?

At få fat i håndspritdispensere er som regel ikke et problem. Ligeledes er det ikke et problem at købe påfyldningssprit. Men det kan være en fordel, at vælge en udbyder, som tilbyder et system, som sikrer, at der automatisk bliver tilsendt sprit når der er behov herfor.

 

15. Leverandørens seriøsitet og professionalisme?

Der er desværre mange eksempler på useriøse udbydere af håndspritløsninger. Vælg en udbyder, der kun anvender godkendte dispensere og sprit og vælg en langtidsholdbar løsning, der har så lave driftsomkostninger som overhovedet muligt.

 

 

Læs om CTcoins dansk udviklede  ZenZation spritdispenser