Hvilken mønttæller skal jeg vælge – guide til valg af mønttællere

CTcoins kundeservice bliver ofte kontaktet med spørgsmålet om, hvilken mønttæller hun/han skal vælge til sin virksomhed. På denne side gennemgår vi nogle af de vigtigste spørgsmål og svar.

 

Hvilken mønttæller skal jeg vælge?

De to vigtigste spørgsmål ifm. valg af mønttæller

Vi er glade for at vores kunder ringer ind vedr. valg af mønttæller, men vil du hjælpe dig selv lidt på vej, kan du ved at tage stilling til kun 2 spørgsmål finde den rette mønttæller til dig:

  • Hvad er dit daglige tællebehov.
  • Hvad er dit behov for sortering af mønter.

Som med alt andet kan der være specielle forhold hos netop dig, så tøv ikke med at kontakte os på telefon 63 12 75 50 for et godt råd.

Hvad er den daglige mængde mønter der skal tælles?

Det første du skal afgøre, er hvor mange mønter du ca. vil komme til at tælle de dage hvor der tælles flest og hvor store portioner ad gangen der skal tælles.

Under 2.000 blandede mønter pr. dag

Skal du tælle op til et par tusinde blandede mønter om dagen, kan du vælge en af bordmodellerne som f.eks. den billige Mustang mønttæller som ofte vælges af forretninger, restauranter eller cafeer.

Over 2.000 blandede mønter pr. dag

Skal du tælle mere end 2.000 blandede mønter pr. dag, så er det en fordel at vælge en mønttæller, hvor det man kalder ”pelikanen” (møntsortering og tælling) er lavet af robuste materialer og som kan arbejde med en højere hastighed. Her kan f.eks. vælges CTcoins egen Pelican serie: Pelican 301 eller Pelican 309,  der vil kunne tælle store mængder mønter. Disse bruges især i større forretninger, supermarkeder, banker, spillehaller og lignende.

Over 2.000 mønter dagligt – kundebetjent løsning

Skal mønttælleren være en selvbetjent løsning findes et udvalg af kundebetjente mønttællere, som alle kan tælle meget store mængder mønt dagligt, og er udformet således at de uden problemer kan anvendes af kunden. Disse løsninger findes ofte i banker i dag, men tendensen er at andre brancher vælger at opstille kundebetjente mønttællere.

Har du større mængder af samme type mønt?

Er dit behov at tælle et større antal mønter af samme type eller f.eks. spillemønter, poletter mm. Så vil en Bird 3300 mønttæller være noget for dig. Den er lynhurtig til at tælle den enkelte mønttype, men kan kun tælle en type mønt ad gangen. Bruges ofte i spillehaller, forlystelsesparker.

Skal mønttælleren også sortere dine mønter?

Efter optælling kan mønttælleren enten sortere dine mønter efter møntsort, eller opsamle al mønt i en beholder. Inden for alle kategorier findes der mønttællere med sortering. Fra Mustang mønttæller og Pelican mønttæller eller den kundebetjente Penguin model i Dawid Lewis design, som udover de basale funktioner i en mønttæller også er en fryd for øjet.

 

Er du stadig i tvivl, og har du brug for hjælp, så kontakt os:

 

Produktansvarlig

Kontakt:
Sten Jørgensen